Adresgegevens


Pasteurstraat 147
1782 JC Den helder
0223-622627 telefoon icoon
info@dierenartsdenhelder.nl e-mail icoon

Openingstijden

Ma: 08:00 - 20.00
Di: 08:00 - 17.00
Wo: 08:00 - 17.00
Do: 08:00 - 20.00
Vr: 08:00 - 17.00
Wij werken uitsluitend op afspraak

Proteq

Echografie

Met behulp van onze echoapparatuur zijn wij in staat om inwendige organen in met name de buikholte goed te beoordelen. Uit het lichamelijk onderzoek van uw huisdier kan er een aanwijzing zijn dat er mogelijk een afwijking is aan een van de inwendige buikorganen. Zo kan er bijvoorbeeld geelzucht gezien worden, wat kan wijzen op dysfunctioneren van de lever. Middels echografisch onderzoek van de buik van uw dier, vaak voorafgaand aan een bloedonderzoek, kan de leverfunctie en mogelijke afwijkingen aan de lever in beeld worden gebracht. Voor een buikecho hoeft uw huisdier in de meeste gevallen niet gesedeerd te worden en  indien u wilt, mag u bij het onderzoek aanwezig blijven.

We beschikken over een rustige ruimte, waarbij we uw dier eerst zoveel mogelijk op zijn gemak stellen. Daarna leggen we uw dier op zijn rug in een speciaal echokussen. Achtereenvolgens kunnen alle organen in de buik bekeken worden. Afwijkingen worden vastgelegd in een rapport en in de patiëntgegevens van uw dier. Indien u huisdier geen patiënt is bij onze praktijk, kan uw eigen dierenarts u naar ons doorsturen om een echo te laten. maken.  Voor de verdere behandeling kunt u dan met de uitslag weer terecht bij uw eigen dierenarts. Voor eigen patiënten zullen wij de verdere zorg op ons nemen.

Ook voor leuke onderzoeken, zoals bijvoorbeeld het vaststellen van dracht, is het doen van een echo niet meer weg te denken binnen de huidige diergeneeskunde. Middels de echo kunnen we aan de hand van de hoofddiameter en eventuele vruchtzakdiameter tot dag 45 van de dracht de lengte van de dracht goed inschatten. Op basis van het kloppen van het hartje van de foetus kunnen we beoordelen of het jong leeft. Ook kunnen we eventuele beelden voor u vastleggen op een USB stickje of later per mail toesturen.

Indicaties voor het doen van echografisch onderzoek van de buik kunnen bijvoorbeeld zijn:

  • acute buikpijn
  • het voelen van een massa in de buik bij het lichamelijk onderzoek
  • het zien van pussige afscheiding uit de vulva van uw hond of kat
  • drachtecho
  • aanhoudende blaasontsteking/blaassteen/tumor

Kosten:

De kosten van een echo van de buik zijn bij benadering € 52,50 per 15 minuten

Voor een drachtecho rekenen we een standaardtarief van € 39,00

De kosten voor het eventueel doen van aanvullende puncties en cytologisch onderzoek worden los in rekening gebracht. Uiteraard overleggen wij eventuele aanvullende onderzoeken met u en zijn de kosten hiervoor vooraf bekend zodat u zelf kunt aangeven of u deze aanvullende onderzoeken wenst of niet.

dieren

Heeft u een vraag of opmerking?


Wij vinden het belangrijk om u mening te horen zodat wij u het beste van dienst kunnen zijn

contact knop

Kort nieuws Dierenkliniek Pasteurstraat

Patiënt van de maand november: Yoshi: een hond met nierfalen...

Op maandag en donderdag hebben wij avondspreekuur. Bel ons voor een afspraak!

dieren