Adresgegevens


Pasteurstraat 147
1782 JC Den helder
0223-622627 telefoon icoon
info@dierenartsdenhelder.nl e-mail icoon

Openingstijden

Ma: 08:00 - 20.00
Di: 08:00 - 17.00
Wo: 08:00 - 17.00
Do: 08:00 - 20.00
Vr: 08:00 - 17.00
Wij werken uitsluitend op afspraak

Proteq

Chippen belangrijk?

 

Door uw dier te laten chippen en registreren, heeft u meer kans dat uw huisdier na vermissing weer bij u terecht komt. Ook als u uw huisdier meeneemt op reis naar het buitenland is het verplicht dat deze gechipt en geregistreerd is.

Bent u verhuist, heeft u een ander telefoonnummer of staat de chip nog op de naam/adres van de vorige eigenaar? Dan kunt u dit steeds aanpassen in de chipdatabank van uw huisdier. Op http://www.chipnummer.nl kunt u vinden bij welke databank uw dier bekend is. Wij adviseren regelmatig de gegevens te checken.

 

Chippen en registereren: verplicht voor honden!

Sinds 2013 is in Nederland een chip- en registratieverplichting voor honden ingevoerd. Elke hond die na 2012 in Nederland geboren of geïmporteerd is, moet een chip hebben en geregistreerd worden bij een van de daarvoor aangewezen databanken. Bovendien is de eigenaar verplicht de registratie up-to-date te houden. Op deze manier wil de staatssecretaris van Economische Zaken de malafide en illegale hondenhandel aanpakken.

Wat houdt dat nu precies in voor (toekomstige) hondeneigenaren?

  • Pups geboren vanaf 1 april 2013 moeten binnen 7 weken na de geboorte gechipt worden en binnen 8 weken na de geboorte bij een databank worden geregistreerd.
  • Alle honden, ongeacht de leeftijd, die vanaf 1 april 2013 worden geïmporteerd, moeten binnen 2 weken worden geregistreerd. Zij moeten al gechipt zijn om Nederland in te mogen.

 

 

 

 

dieren

Heeft u een vraag of opmerking?


Wij vinden het belangrijk om u mening te horen zodat wij u het beste van dienst kunnen zijn

contact knop

Kort nieuws Dierenkliniek Pasteurstraat

Patiënt van de maand november: Yoshi: een hond met nierfalen...

Op maandag en donderdag hebben wij avondspreekuur. Bel ons voor een afspraak!

dieren